Slim wonen:je interieuropfrissen

De zomer is in aantocht en dat betekent een voorjaarsschoonmaak! Zie je daar altijd tegenop? Dat is niet nodig als je naast het boenen ook je inrichting een boost geeft. Met weinig middelen kun je je huis al een fijne voorjaarslook geven. Je keuzes voor kleuren, meubels en inrichting kunnen een groot verschil maken.

Met een nieuwe kleur op de muur, een vrolijk behang en nieuwe accessoires geef je je huis snel en low budget een totaal andere uitstraling. Een goed idee als je snel bent uitgekeken op je interieur. Wil je kleur gebruiken en snel resultaat? Verf kleurvlakken op je muur en hang hier afbeeldingen en schilderijen in met een ton-sur-ton kleurgebruik. Deze kun je gebruiken als wissellijsten en zo telkens een ander beeld creëren. Of ga voor een mooi behang. We zien daarin veel natuurinvloeden terugkomen. Mooie botanische en dierenprints en kleuren uit de natuur. En je hoeft niet direct voor een hele ruimte te gaan; ook een klein muurtje in de keuken, hal of toilet is een leuke opfrisser.


Accessoires zijn de meest eenvoudige manier om nieuwe kleuren en stijl aan te brengen. Maar ook nieuwe planten in huis geven een ruimte direct een andere uitstraling. Maak een statement met een grote plant, zoals de bananenplant of een palm, of groepeer kleine planten en show ze op een mooi kastje of trolley. Zo creëer je je eigen binnentuin!

Ga voor sfeervolle raamdecoratie

De juiste raamdecoratie doet veel voor een ruimte. Er is niet alleen enorm veel keuze in soorten raamdecoratie, ook met kleuren en materialen kun je eindeloos variëren. Vervang je gordijnen en kies voor een andere stof, kleur of patroon. En bekijk welke confectiewijze het mooiste in de ruimte past. Een wave plooi is onze favoriete confectiewijze. Door deze afwerking valt je gordijn prachtig golvend, zowel open als gesloten. De wave plooi wordt bij voorkeur gebruikt bij kamerhoge stoffen en heeft hetzelfde effect, maar is veel makkelijker te bedienen dan gordijnen met zeilringen.

Lekker fris: een nieuw vloerkleed

Een nieuwe vloer vergt vaak een wat grotere ingreep. Ga je voor direct resultaat, denk dan eens aan een nieuw vloerkleed. Een makkelijke manier om je kamer een andere stijl te geven, of om twee ruimtes met elkaar te verbinden. Met een vloerkleed geef je een duidelijke functie aan een groep meubels. Wist je dat wij karpetten van de meeste merken tapijt op maat kunnen laten maken? Zo past je kleed altijd!

Slimme interieurtips

Door regelmatig vernieuwing aan te brengen in huis, maak je optimaal gebruik van ruimtes. Een frisse kleur op de muur, nieuwe gordijnen, of vloerkleed doen al wonderen voor je interieur, maar er is meer wat je kunt doen om je interieur een boost te geven en tegelijkertijd kosten te besparen. Goed isoleren bijvoorbeeld en het nadenken over duurzame oplossingen. In de nieuwste editie van ons Style magazine vind je de nodige ideeën om je op weg te helpen. Want hoe beter je nadenkt over de toekomst, hoe meer tijd en geld je bespaart. Haal ook het maximale uit je huis en bekijk hier het magazine of haal hem gratis op bij Vesta.

Er zijn tal van mogelijkheden om je interieur een snelle opfrisbeurt te geven. Kom je er niet uit? Bezoek onze winkel of maak een persoonlijke afspraak voor een passend en persoonlijk advies. In juni en juli 2020 ontvang je bovendien veel korting op vloeren en raamdecoratie van onzer meer NL Label en Luxaflex®®. Bekijk hier onze acties!


Het Style magazine over slim wonen is het tweede van dit jaar. Bekijk onze andere magazines hier.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.